Två personer har begärts häktade efter storbråket i Emmaboda. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre män begärs häktade efter storbråket i Emmaboda

Uppdaterad
Publicerad

Tre män, en 20-åring, en 18-åring och en man i 50-årsåldern, begärs nu häktade misstänkta för grov misshandel efter storbråket i Emmaboda förra veckan.

Det var förra veckan, sent på onsdagskvällen som ett stort slagsmål bröt ut utomhus mellan vad polisen beskrev som ett tiotal personer på Torggatan i Emmaboda.

Tillhyggen ska ha använts vid bråket, och en person fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Emmaboda

”På samma sida i bråket”

De tre männen som nu begärs häktade är hemmahörande i Kalmar och i Emmaboda, och de anhölls i sin frånvaro redan dagen efter bråket och kunde gripas i måndags.

– De här tre frihetsberövande har varit på samma sida i bråket, berättar Robert Loeffel, presstalesperson på Polisen region Syd.

Fler kan gripas

Enligt polisen gjordes det både anmälningar och motanmälningar från personer från den andra sidan, efter bråket. Men än så länge är det bara dessa tre män man gripit. Men utredningen fortgår.

Kan det bli fler frihetsberövanden?

– Det kan man inte utesluta, säger Robert Loeffel.

De två unga männen är inte dömda för någon allvarligare brottslighet sedan innan. Åklagaren begär dem båda häktade på sannolika skäl med hänvisning till att de kan komma att förstöra bevis, påverka utredningen, eller fortsätta begå brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Emmaboda

Mer i ämnet