Olycksbilen vid Marklanda hamnade på taket. Foto: Carl Carlert

Två olyckor på kort tid strax utanför Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Inom en halvtimme inträffade två trafikolyckor strax utanför Växjö. Den första olyckan inträffade i höjd med Marklanda på väg 23 och strax efteråt kolliderade två bilar i höjd med Räppe på väg 25 utanför Växjö.

– Det är två olika olyckor men vi har haft samma enhet på båda händelserna, säger Nellie-Kim Millbourn räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Begränsad framkomlighet

Olyckorna inträffade runt klockan 14:30 på tisdagseftermiddagen. Enligt uppgifter från räddningstjänsten och polisen handlar olyckan i Marklanda om en bil som hamnat upp och ner i diket, och olyckan i Räppe om en bil som kört in i en annan bil som i sin tur kolliderat in i mitträcket.

Olyckorna har orsakat begränsad framkomlighet på väg 23 och 25. I nuläget finns ingen uppgift kring om någon skadats i olyckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.