Foto: TT

Flera trafikolyckor under midsommarafton

Uppdaterad
Publicerad

Tre personbilar med sammanlagt sju passagerare blev under fredagsförmiddagen inblandade i en trafikolycka på väg 34 mellan Mörlunda och Rosenfors i Hultsfreds kommun. Kort efter inträffade en annan trafikolycka i Tingsryds kommun där en kvinna fick föras till sjukhus.

Vid klockan 11:32 larmades SOS om en trafikolycka med tre personbilar inblandade i Hultsfreds kommun.

– Olyckan inträffade vid en korsning där en av förarna skulle göra en vänstersväng och kolliderade med mötande trafik. Det är lite tur i oturen att samtliga passagerare i fordonen klarade sig fysiskt oskadda, det är ingen som behöver åka till sjukhus, säger Leif Vigren-Eriksson som är räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Hultsfred.

I ett av fordonen färdades en familj med två vuxna, två barn och en hund.

– Samtliga personer som är inblandade i olyckan är så klart chockade av händelsen, det blev en kraftig kollision där fordonens krockkuddar och sidogardiner utlöstes, det motverkade nog att ingen skadades allvarligt, säger Leif Vigren-Eriksson.

Ytterligare en olycka

Drygt tjugo minuter senare inträffade en annan trafikolycka där två förare krockade på länsväg 120 i Tingsryds kommun. Den ena föraren blev då påkörd bakifrån vid en korsning.

– Det rörde sig inte om någon kraftig kollision, men chauffören som blev påkörd klagade på nacksmärtor och fördes med ambulans till centrallasarettet i Växjö för vård, säger Sören Carlsson som är insatsledare vid räddningstjänsten Östra Kronoberg.

Båda fordonen var fullt körbara efter olyckan och behövde inte bärgas från olycksplatsen. Enligt polisen har föraren som körde på bilen bakifrån inte hållit tillräckligt avstånd och tilldelas därför en ordningsbot på 2 000 kr.

Tre bilar bogserades bort

När det gäller olyckan i Hultsfreds kommun har samtliga tre bilar bogserats bort från olycksplatsen. Vägen var delvis avstängd från trafik under drygt 90 minuter från Stora Sinnerstad till Rosenfors i riktning mot Ålem i Blomstermåla.

Enligt polisen finns det i nuläget inga misstankar om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.