Två gripna efter bråk med tillhygge i Västervik – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen larmades polisen i Västervik till en parkeringsplats på Södra Järnvägsgatan efter att ett flertal personer börjat bråka. Två personer har förts till sjukhus med stick- eller skärskador och två andra personer har gripits misstänkta för försök till mord.

Klockan 20.20 inkom larmet om bråket, där tillhyggen ska ha använts.

– Vi vet inte hur många som har varit inblandade i bråket eller varför det startade. Vi är på plats och utreder händelsen, bland annat förhör med eventuella vittnen och vi söker efter tillhyggen som kan ha använts, sade Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen, initialt.

Senare kunde polisen berätta att minst sju personer varit inblandade, där fem står som målsägande och totalt tre misstänkta för olika brott.

Två hade stick- eller skärskador

När polisen kom till platsen anträffades tre personer med skador, två män i 20-årsåldern och en tonårspojke under 18, varav två av dem hade stick- eller skärskador. De två personerna fördes till sjukhus med ambulans. Det är oklart vilka skador det rör sig om.

Vid halv elva på fredagskvällen meddelade polisen att två personer, en man i 25-årsåldern, och en pojke under 18 år, är gripna med rubriceringen försök till mord.

Förutom mordförsök finns även grovt olaga hot och grovt vapenbrott bland rubriceringarna mot de misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.