Skåpbil smet från olycksplats – bilister förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två bilister har förts till sjukhus efter att deras bil kolliderat med en skåpbil vid Stenskallehult i Kalmar under onsdagseftermiddagen. Föraren till skåpbilen smet från olycksplatsen, men blev själv skadad – och hittad av polisen.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till olycksplatsen strax efter femtiden på onsdagseftermiddagen. I korsningen mellan väg 520 och väg 533 öster om Påryd fann de en personbil med två skadade personer i.

– Två personer har avförts till sjukhus. Det ska ha varit en sidokollision, säger Tony Bergelind på Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Skadeläget är i nuläget oklart.

Smet från olycksplatsen

Polisen fick tips av vittnen om att en skåpbil varit inblandad i olyckan, men sedan kört norrut från olycksplatsen. Senare kunde polisen hitta skåpbilen och föraren, som själv ådragit sig skador.

– Han blev lastad i ambulans. Han är inte frihetsberövad utan får vård. Men vi har en patrull som följer med honom, sen tar vi hand om honom, säger Evelina Olsson, presstalesperson polisregion Syd.

Mannen misstänks för grov ovlovlig körning, rattonykterhet och grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.