Åklagare Emma Berge var förtegen om de häktade männens koppling till mordoffret i helgens skjutning i Araby. Polisen har tidigare sagt att det rör sig om en uppgörelse bland kriminella. Foto: SVT

Två unga män häktade för dödsskjutningen i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män, 17 och 18 år gamla, häktades under tisdagsförmiddagen misstänkta för mordet på Araby i helgen. Under tisdagsmorgonen begärdes ytterligare två män häktade: Två 18-åringar som misstänks för medhjälp till mord.

SVT:s reporter Kajsa Oscarson var på plats under häktningsförhandlingen för den mordmisstänkte 18-åringen i Växjö tingsrätt.

– Det är en ung kille som kommer in, kortklippt med en blå sweatshirt på sig. Han hade så vitt jag kunde se inte någon familj på plats utan det var bara vi journalister, säger hon.

Mordet i Växjö

Nekar till brott

Både 18-åringen och den andra mordmisstänkte, en 17-åring, häktades på sannolika skäl misstänkta för mord under förmiddagen. 18-åringen förnekade brott och 17-åringen valde att inte kommentera anklagelsen.

– Det är inget erkännande, så vi kan säga att båda förnekar brott, säger Emma Berge.

I nuläget vill åklagaren inte kommentera vare sig motiv, bevisföring eller kopplingar till offret.

– Det finns väldigt mycket arbete för polisen att göra nu, säger Emma Berge.

Ytterligare två kan komma att häktas

Under tisdagsförmiddagen begärdes ytterligare två unga män, båda 18 år, häktade misstänkta för medhjälp till mord. Totalt greps nio personer under helgen misstänkta för delaktighet i dödsskjutningen.

– Två har blivit häktade idag, två stycken kommer vara på häktesförhandlingar imorgon och de övriga är släppta, säger Emma Berge.

Misstankarna mot de som släppts på fri fot kvarstår dock.

Polisen misstänker att händelsen är en del av en kriminell uppgörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Växjö

Mer i ämnet