Tveksamt om bönderna kan få ersättning för skadorna

Publicerad

Bönderna som drabbats av skador i samband med beläggningsarbete på en väg på Öland kan söka ersättning, säger Trafikverket. Men det är osäkert om de kommer få några pengar, eftersom myndigheten menar att de redan från början sänkt hastigheten på sträckan.

– Vi har skyltat vägen med skyltar om att hastighetsbegränsningen är sänkt, säger Ghanim Kajhem, projektledare på Trafikverket i Kalmar, till SVT Nyheter Småland.

Krav på skyltar

Men bönderna menar att skyltarna inte varit uppe från början utan att de kom upp först efter att de första fordonen skadats?

– Det måste ha varit skyltar där från början, det är ett krav som vi ställer på våra entreprenörer, säger Ghanim Kajhem. 

Ghanim Kajhem menar att det inte är säkert att bönderna kan få ersättning just mot bakgrund av detta, eftersom Trafikverket redan från början har vidtagit åtgärder för att minska risken för skador.

– De får söka pengar men det är en bedömning som kommer att göras i varje enskilt fall, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT följde med Ola Nilsson ut på vägen och fick känna hur gruset sprutade in i hytten. "Man kommer hem med grus i kalsongerna" Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer