Foto: TT

Man tvingade tioårig flicka att skicka utmanande bilder

Publicerad

En man i 45-årsåldern döms till dagsböter efter att han vid upprepade tillfällen fått en 10-årig flicka att skicka utmanande bilder på sig själv till honom.

Mannen döms för utnyttjande av barn för sexuell posering för ett antal händelser i slutet av 2016. Han ska ha förmått flickan att skicka avklädda bilder på sig själv genom att hota med att skada hennes familj eller hund. När hon inte velat skicka fler bilder ska han ha hotat med att lägga upp de bilder han redan fått i sociala medier. Hon ska också ha fått betalt för bilderna.

Döms mot sitt nekande

Mannen döms mot sitt nekande och menar att meddelandena med sexuellt innehåll som flickan fått skickats fel och egentligen skulle gått till en kvinna i hans egen ålder. Pengarna han gett flickan menar han har varit ersättning för att hon exempelvis tog saker till återvinningen åt honom.

Växjö tingsrätt fäster dock stor vikt vid flickans vittnesmål och menar att det är osannolikt att mannen inte vetat att han skickat sexuella meddelanden till flickan. Den dömde mannen ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till flickan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer