Marcus Karlén och Robert Ekman tycker olika om flera heta frågor. Foto: SVT

Frågorna som delar Sverige – så tycker Marcus och Robert

Uppdaterad
Publicerad

Bensinpriset, invandring och tiggeriförbud. Marcus Karlén och Robert Ekman tycker olika om flera heta frågor. Vad tycker du?

Robert Ekman och Marcus Karlén från Växjö är två av över 4 200 personer som blivit matchade med en en meningsmotståndare efter SVT:s satsning Sverige möts. I helgen hålls event på åtta olika platser i Sverige, bland annat i Växjö, där personer som tycker olika träffas.

Robert Ekman är inte aktiv i något politiskt parti medan Marcus Karlén är aktiv inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU.

Sverige möts

I klippet ovan ser du vad det tycker vad de tycker kring några utvalda frågor.

Fotnot: Den här artikeln är en del av projektet Sverige möts. Under hösten kommer vi på SVT spegla en rad frågor där åsikterna går skarpt isär och undersöka vad som händer när människor faktiskt träffas och pratar – öga mot öga. Vill du veta mer? Besök Sverige möts hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige möts

Mer i ämnet