Tyskar tröstas på Astrid Lindgrens Näs

Publicerad

Efter gårdagens 4-4-match mot Tyskland bjuder Astrid Lindgrens Näs utanför Vimmerby alla tyska besökare på fri entré veckan ut som plåster på såren.

Anledningen är att Astrid Lindgrens Näs VD, Kjell Åke Hansson, twittrade ut ett löfte om fri entré under gårdagens match, om Tyskland släppte in ett fjärde mål.

– Jag trodde inte i min vildaste fantasi att det skulle ske. Tyskland är normalt alldeles för bra. Men nu är det med glädje vi ger lite gratis kulturell tröst till de deppiga tyska medborgare som tar sig till Vimmerby, säger Kjell Åke Hansson i ett pressmeddelande.

Populärt besöksmål

Astrid Lindgrens Näs är ett kulturcentrum i Vimmerby, som ligger i den miljö där hon växte upp. Varje år är det många tyskar som kommer bland annat för att besöka Astrid Lindgrens barnsdomshem.

– Jag varken kan eller vill ta tillbaka det jag twittrade ut under matchen, säger Kjell Åke Hansson. Så som tröst bjuder vi alla tyska medborgare på fri entré till vår utställning. Trots allt är ju Astrid Lindgren minst lika älskad i Tyskland som Klose eller Beckenbauer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.