I år är det 40 år sedan Pia och Håkan Brundin träffades på tåget mellan Karlskrona och Stockholm. Bilden till höger är tagen på paret år 1981. Foto: SVT/Frida Lindhe /Privat

Ubåtsdramat gjorde Pia och Håkan till ett par: ”Blixtkär”

Uppdaterad
Publicerad

När den ryska ubåten U 137 gick på grund i Karlskrona år 1981, fick Håkan Brundin, som då var matros i Stockholm, åka ner för att delta i insatsen. En händelse som är stor i sig, men det var på hemvägen hans liv förändrades. Där träffade han Pia som skulle komma att bli hans fru.

Idag, 40 år senare, bor Pia och Håkan i en lägenhet i Växjö. Tillsammans har de tre vuxna barn som i sin tur har givit dem tolv barnbarn.

– Vi är väldigt ledsna för den ryska kaptenens skull men vi är väldigt glada för vår skull. Vi brukar skoja om att vi skulle skicka ett brev till honom och tacka för hjälpen, säger paret Brundin.

I klippet berättar paret om sin kärlekshistoria – en historia med både motgångar och tur i oturen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.