Udda lärarbeteendet – håller andan i korridorerna

Uppdaterad
Publicerad

Det finns en oro bland gymnasielärarna i Växjö. Skolorna är fulla och trängseln är påtaglig enligt läraren Lars Arvidsson – som numer håller andan när han går genom korridorerna.

– Någon sade, får man inte corona nu så får man det aldrig, säger han till SVT.

Geografiläraren Lars Arvidsson arbetar på Katedralskolan i Växjö. Han berättar för SVT att det inte går att följa de utsatta coronarestriktionerna på skolan. Eleverna är för många och trängsel är helt enkelt oundviklig.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Han önskar att lärarna själva hade möjlighet att lägga om scheman för att glesa ut, men schemafrågan är enligt gymnasiechefen Christan Sandahl för komplex.

Detta har enligt Lars Arvidsson lett till en del udda beteenden. Vissa lärare satsar på visir och munskydd. Han själv har lagt sig till med en annan märklig vana – han håller andan när han rör sig i skolans korridorer.

Hör honom berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet