Ung man körde olovligt – gömde sig i gödselbrunn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 18-årsåldern greps för olovlig körning under natten till tisdagen. Men först fick polisen dra upp honom ur den gödselbrunn han hoppat ner i.

Händelsen inträffade i Högsby kommun strax efter midnatt. Polisen mötte två bilar som körde lite konstigt. Polisen vände och följde efter när bilarna svängde ner mot en lada och ställde sig en bit ifrån en gödselbrunn.

– Patrullen hör ett plask och en person har hoppat i gödselbrunnen, berättar P-O Jansson, inre befäl hos polisen i Kalmar län.

Både räddningstjänst och ambulans kallades till platsen och mannen kunde dras upp ur brunnen. Någon färd med ambulans blev aldrig nödvändig, enligt P4 Kalmar var gödselbrunnen bara en meter djup. Mannen spolades av och rapporterades för olovlig körning, då han inte hade något körkort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.