Tonåring stickskadad i södra Kalmar län – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i övre tonåren stickskadades under måndagskvällen i södra Kalmar län. Han skjutsades till sjukhuset av några kompisar, men ingen av de inblandade har hittills kunnat lämna några uppgifter som hjälpt polisen att hitta en brottsplats.

Enligt polisen ska incidenten ha inträffat någonstans i de södra delarna av Kalmar län, men den exakta platsen är för närvarande inte känd.

– Killen vill inte medverka alls. Vi får en historia men hittar ingen brottsplats. Vi har inte hittat något som styrker historien, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Händelsen utreds som mordförsök, men det finns ännu ingen gripen eller misstänkt.

Det faktum att uppgifterna som hittills inkommit inte styrks med annan bevisning försvårar utredningen.

– Det är alltid svårare att utreda något när vi inte kan lokalisera en plats. De har lämnat en historia och man brukar hitta spår, säger Robert Loeffel.

Kolsyrevapen

Pojken vårdas på sjukhus och uppges vara svårt skadad, efter att ha blivit utsatt för grovt våld. I samband med ärendet kontrollerade polisen ett fordon, och då hittades ett kolsyrevapen och en kniv.

– En man i 20-årsåldern misstänks för ringa brott mot vapenlagen samt brott mot knivlagen, säger Robert Loeffel.

Men mannen ifråga är inte misstänkt för mordförsöket på tonåringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.