Arkivbild. Foto: Martina Holmberg/TT

Ungdomar blev hjältar i Nybro

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen i Nybro stod några ungdomar för nattens hjälteinsats då de hjälpte en överförfriskad man som trillat i Svartgöl.

Det var strax innan klockan sex i går kväll som polisen fick in ett larm om att en förbipasserande sett en man i 60-årsåldern trilla i Svartgöl i Nybro.Men när polisen kom till platsen så hade 2-3 personer ur allmänheten, som av polisen beskrivs som ”ungdomar”, redan hjälpt mannen upp ur vattnet.

– Mannen hade ett skrapsår i ansiktet och fick föras till sjukhuset i Kalmar för omplåstring, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Därefter tog polisen med honom till polisstationen för tillnyktring.

”Nattens hjälteinsats stod några ungdomar för då de hjälpte en överförfriskad man upp ur Svartgöl i Nybro, där han trillat i. En händelse som kunde slutat riktigt illa om de inte ingripit och larmat, mycket bra agerat! ” skriver Nybropolisen på sin Facebooksida.

Vet du mer om händelsen så hör gärna av dig till oss på smaland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.