Alice Hult inleder här sändningen och ljudet går ut till publiken. Foto: PrivatVisa alla (3)
Visa alla (3)

Ungdomar sände radio i 13 timmar – samlade in pengar till Musikhjälpen

Publicerad

I 13 timmar under den gångna helgen sände några ungdomar från fritidsgården i Smedby radio. Syftet var att samla in pengar till den riksomfattande Musikhjälpen.

I måndags kväll startade Musikhjälpen – det årliga projektet som samlar in pengar till olika välgörande ändamål. I år sänds Musikhjälpen från Umeå men inför den här veckan sände sex ungdomar på fritidsgården i Smedby, strax utanför Kalmar, radio under natten mellan fredag och lördag.

– Det var så häftigt! Vi hade visserligen lite strul med tekniken men ungdomarna skapade ett schyst innehåll. Vi hade till exempel en biodlare på besök som berättade om sitt. Och så fick lyssnare ringa in och önska musik och skänka pengar, säger fritidsledaren Tina Ericsson.

50 lyssnare som mest åt gången

Som mest hade radiosändningarna 50 lyssnare. Det var maxgränsen för hur många som kunde lyssna samtidigt rent tekniskt. Så det var ungdomarna nöjda med.

Målet var att samla in 10.000 kronor, men där har ungdomarna ännu inte nått hela vägen.

– Just nu har vi fått ihop 6.000 kronor så vi har en bit kvar. Men vi ger oss inte förrän vi har nått målet, säger Tina Ericsson.

Hoppas få sända mer radio

Ungdomarna, som har sin fritidsledare som coach, hoppas nu på att kunna få fortsätta sända radio.

– Vår förhoppning är att kunna driva en radiokanal på internet för att ungdomarna ska få utvecklas i att göra podcasts, säger Tina Ericsson, som hoppas att de ska kunna söka pengar för det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer