Projektet, där unga ska utbilda vuxna i vad som är viktigt vid familjehemsplaceringar, drar igång i höst. Foto: TT

Ungdomar ska utbilda socialtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare familjehemsplacerade ungdomar ska ge socialtjänsten i Kalmar län tips och råd om vad som är viktigt när unga placeras i familjehem.

Projektet har namnet Knas-hemma och är ett samarbete mellan Fryshuset i Kalmar, regionförbundet och Barnombudsmannen i Uppsala.

En grupp ungdomar som själva varit familjehemsplacerade ska utbilda vuxna inom socialtjänsten och familjehem i vad som är viktigt när unga omhändertas och placeras, skriver tidningen Barometern.

Makt och inflytande

– Det är häftigt att ge de här ungdomarna makt och inflytande. Bara det att de träffar varandra har en läkande effekt, säger John Heyne vid Fryshuset i Kalmar till tidningen.

Initiativtagarna söker nu kontakt med intresserade ungdomar som kan arbeta som timanställda ambassadörer och utvecklare av projektet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.