Jörgen Jönsson tar över Sam Hallams post enligt uppgifter till Kvällsposten. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Jörgen Jönsson tar över Växjö Lakers

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen presenterades Sam Hallam som ny förbundskapten i Tre Kronor. Det betyder att Lakers är på jakt efter en ny huvudtränare, och enligt uppgifter till Kvällsposten har man nu hittat sin man i Jörgen Jönsson.

Strax innan jul kom beskedet att Sam Hallam kommer att lämna Växjö Lakers efter tio år i klubben. Nu ser alltså klubben ut att ha hittat ersättaren. Enligt Kvällsposten har valet fallit på SHL-legendaren Jörgen Jönsson, som tidigare varit i klubben som assisterande tränare.

Någon bekräftelse från klubben får man dock inte.

– När vi har någonting klart, så är det någonting som vi kommer att kommunicera, säger Henrik Evertsson.

Jönsson är för närvarande assisterande tränare i Schweiziska Davos, men har uttryckt en önskan om att få ta steget upp som huvudtränare.

Lakers önskeklubb

Och då har Växjö Lakers varit en av önskeklubbarna.

– Det hade varit kul med ett lag jag har anknytning till. Min moderklubb Rögle eller Färjestad där jag spelade hela min vuxna karriär. Växjö hade jag en härlig relation till, någon av dem skulle jag inte tacka nej till, sade han i podden hockeypuls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.