En man från Vimmerby kommun döms för sexuellt ofredande efter sitt beteende när han skulle lämna urinprov på ett socialkontor. Foto: Arkiv

Urinprov på socialkontor slutade med ett sexuellt ofredande

Publicerad

När en man från Vimmerby kommun skulle lämna ett urinprov på socialkontoret för att visa att han var drogfri gick det inte riktigt som det var tänkt. 

Mannen behövde visa att han var drogfri för att han skulle få träffa sin dotter. En person som jobbar inom socialtjänsten följde med honom in på toaletten.

Testet måste övervakas och personen som var med ställde sig bakom mannen och väntade. Hen berättade under rättegången att mannen efter en stund vände sig om och började le och sen såg hen att han onanerade. Han sa ingenting men såg nöjd ut. Han uppmanades att sluta men det ska ha pågått i flera minuter innan testet avbröts. 

Mannen har en annan version om vad som hände. Han säger att han inte klarade att kissa och att det var därför han vände sig om. Han kan ha haft stånd och han skämdes för det. Men han hade varit ensam länge och var inte inte gift då.

Nu har mannen dömts för sexuellt ofredande och ringa narkotikabrott till dagsböter.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer