Räddningstjänsten fick mycket att göra när ovädret drog in över Ljungby. Foto: SVT

Väderkaos över Kronoberg – takras och flera översvämningar

Uppdaterad
Publicerad

Ett kraftigt skyfall drog under eftermiddagen in över Ljungby. Flera larm om övervsämmade källare har kommit in – och på ett företag knäcktes taket.

Mellan klockan 14 och 15 på måndagen kom det mängder av larm till SOS om översvämmade källare och vattenskador. Både privata fastigheter och företagslokaler är drabbade.

På företaget Swedrive drabbades även övre delen av fastigheten – då taket gav vika i det kraftiga regnet.

– Det har varit och är mycket stök. Vi har vattenskador och tak som rasat in. Jag har varit på Swedrive och hela byggnaden vattenskadad, säger Öyvind Solberg, insatsledare på räddningstjänsten i Ljungby.

– Jag tror att det är fler tak som rasat. Sedan har vi flera vattenfyllda källare och ishallen är avstängd, säger Öyvind Solberg.

Inga personskador är ännu rapporterade enligt räddningstjänsten.

Regnet höll i sig i cirka två timmar, men lämnade mycket skador efter sig. Foto: SVT

kommunens hemsida uppmanar man drabbade privatpersoner att ha tålamod i kontakt med räddningstjänst:

”Prioriteringen för räddningstjänsten är att säkra upp kommunala verksamheter och infrastruktur. Privatperson kommer därmed få vänta. Du som privatperson är självklart fortfarande välkommen att kontakta räddningstjänsten men kommer därefter att bli placerad i en kö. Vi rekommenderar att du kontaktar ditt fastighetsbolag.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.