Foto: Scanpix

Vajerfel orsakade Borgholmsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha undersökt sportbilen som kraschade in i folkmassan på torget i Borgholm i helgen, står det nu klart att det var ett fel på hastighetsvajern som var orsaken.

– Man har gjort bedömningen att det är något fel på bilen, säger Ulf Karlsson som är pressansvarig vid Polisen i Kalmar till Smålandsnytt.

Och han syftar då på den sportbil som rusade in på torget i Borgholm på Öland i lördags, i samband med en bilutställning.

Borgholmskraschen

Idag undersöktes den av en oberoende trafikinspektör. Detta för att utröna om det rörde sig om något tekniskt fel på bilen, eller om det i värsta fall handlade om ett handhavandefel.

Vajerfel

– Det visade sig att det troligtvis var hastighetsvajern som hade hakat upp sig, säger Ulf Karlsson och förklarar att det gör att bilen inte går att styra.

Föraren menade inte att köra in i massan

Föraren är sedan tidigare friad från misstankar om uppsåt. Det hela rubriceras istället som en olycka.

Men trots det vill inte Polisen utesluta att föraren hade något att göra med det som hände.

– Det är för tidigt att säga, säger Ulf Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgholmskraschen

Mer i ämnet