Våldtäktsman dömd till utvisning mot Migrationsverkets vilja

Uppdaterad
Publicerad

Den man som nyligen dömdes för att ha våldtagit en kvinna i centrala Växjö dömdes till utvisning trots att Migrationsverket sa nej.

För en dryg vecka sedan dömdes en 31-årig man till fängelse och utvisning för en överfallsvåldtäkt i Växjö i september 2016.

Den 31-årige mannen som kommer ifrån Syrien dömdes till två år och nio månaders fängelse och till tio års utvisning efter avtjänat fängelsestraff.

Detta trots att Migrationsverket yttrat sig om att det inte går att utvisa brottslingar till Syrien, det skriver Smålandsposten. En framgång för åklagaren Emma Berge.

Mycket ovanligt beslut

– Det var nödvändigt med ett utvisningsbeslut och sedan får man se hur säkerhetsläget är när det är dags att verkställa utvisningen, säger hon till tidningen.

Det är mycket ovanligt att domstolarna går med på att utvisa kriminella om det enligt Migrationsverket finns verkställningshinder till det aktuella landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.