Våldtog dottern hundratals gånger – döms till åtta års fängelse

Publicerad

En man bosatt i Kronobergs län döms till åtta års fängelse för att under flera års tid regelbundet ha våldtagit sin dotter. Övergreppen startade när dottern var 14 år gammal och pågick enligt domen under åtta års tid.

Den dömde mannen är i 50-årsåldern och är bosatt i Kronobergs län. 2010 flyttade dottern, då 14 år gammal, hem till sin pappa och kort därefter startade övergreppen enligt domen.

Dottern har i förhör berättat att det till en början handlade det om pussar och smekningar, som efter att hon fyllt 15 övergick till regelbundna penetrerande övergrepp. Hon har också berättat att hon till en början inte insåg att de gjorde något fel, men att det efterhand växte fram en äckelkänsla.

Övergreppen skedde på flera platser i Sverige, bland annat i Kronobergs län och i Uppsala län. Övergreppen pågick under sex års tid fram tills dottern flyttade till en egen lägenhet och uppsökte en psykolog. Det var i de samtalen som övergreppen kom fram.

Vittnen och teknisk bevisning

Pappan har hela tiden nekat till brott och menar att de aldrig haft samlag med varandra. Däremot säger han att dottern har visat ett onormalt intresse för honom.

Tingsrätten anser dock att dotterns berättelse är trovärdig. Dessutom finns det både vittnen och teknisk bevisning, bland annat i form av SMS, som styrker hennes version.

På grund av att gärningarna skett under en så lång period, från 2010 tills 2017, har dottern under perioden hunnit fylla 18 år. Pappan döms därför för våldtäkt mot barn och samlag med avkomling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer