SVT på plats i vallokal i Lammhult

Uppdaterad
Publicerad

En del av de väljare som SVT träffade i Folkets Hus i Lammhult hade bestämt sig väldigt sent. Men inte alla.

1546 personer tillhör Lammhults valdistrikt, varav den äldsta är 101 år och den yngste fyllde 18 år i går. Av dem hade drygt hundra personer utnyttjat sin rösträtt när besökte vallokalen på söndagsförmiddagen. En av dem var Anita Karlsson.

– Jag vet vad jag ska rösta på, det är inga problem. Det viktigaste frågorna för mig har varit migration och miljöfrågorna, sa Anita Karlsson.

EU-valet 2019
Anita Karlsson säger att hon varit säker på vad hon skulle rösta på under lång tid. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Men Tommy Regin och Kajsa Nilsson hade haft svårare att bestämma sig.

– Det var lite osäkert vad jag skulle rösta på. Jag bestämde mig på vägen hit. Det är först de senaste dagarna som jag har satt mig in det här. Jag har följt debatter och sedan har det mognat fram, sa Tommy Regin till SVT Nyheter Småland.

Tommy Regin har följt debatterna för att skaffa sig en bild av hur han ska rösta. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

– Det är väl viktigast att göra sin plikt känner jag. Att påverka det man kan, och jag bestämde mig i veckan vad jag skulle rösta på, sa Kajsa Nilsson.

Kajsa Nilsson har haft svårare att bestämma sig. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2019

Mer i ämnet