Fångade farlig omkörning på film – nära krock med vägskylt

Uppdaterad
Publicerad

Den omkörande bilen höll på att krocka med ett vägmärke och det var bara tur att det inte kom någon mötande trafik. Pensionären Erik Nyberg säger att han var chockad och upprörd efter händelsen.

I tisdags vid 14-tiden på eftermiddagen skulle pensionären Erik Nyberg köra söderut till Mörbylånga i ett ärende. Han körde längs den nedre vägen mellan Färjestaden och Mörbylånga och var i höjd med fyrvägskorsningen vid Eriksöre när plötsligt en omkörande bil kom farande i en väldig fart.

Bilen, som enligt Eriks uppskattning körde långt över 100 kilometer i timmen, körde över heldragen linje och var nära att krocka med ett vägmärke när den susade förbi korsningen.

Mörbylånga

– Det var en omkörning som nästan går till historien. Det är uppseendeväckande vårdslöst, säger han.

Erik Nyberg vill rikta uppmärksamhet mot hur farligt vissa förare beter sig i trafiken. Foto: Privat

Hann inte ta registreringsnummer

Hela sekvensen filmades av Eriks kamera som han har på instrumentbrädan, en så kallad dash cam.

– Det regnade och min kamera är ganska dålig så jag hann inte få registreringsnumret, annars hade jag polisanmält, säger Erik Nyberg.

Han vill att uppmärksamhet ska riktas på hur farligt det är att bete sig som den omkörande bilens förare i trafiken.

– Bilden är ganska fantastisk, och ett exempel på hur en del bilister kör. Ingen normal människa väntar sig det här beteendet från någon annan trafikant, säger han.

Se hela filmsekvensen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet