Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Från vänster: Magnus Johnson, platsansvarig för Visfestivalen, och Tobias Petersson, sjuksköterska. Foto: Niclas Wimmerberg

Vårdpersonal får fribiljetter till Visfestivalen

Uppdaterad
Publicerad
Under torsdagen drar Visfestivalen i Västervik igång för 55:e året i rad. Det blir också en av de få festivaler som blir av i landet i och med covid-19 problematiken.

Femtio personer kommer att släppas in och ledningen för festivalen har bestämt att skänka biljetterna till vård och omsorgspersonal i kommunen.

Tobias Petersson är sjuksköterska på corona-avdelningen i Västervik och en av dem som fick ett fripass. Han tycker att det ska bli härligt med lite musikunderhållning efter en tuff vår.

– Jag tycker det är jättebra att man tänker på oss. Det har varit en oerhört tuff period. Jag har faktiskt aldrig varit på festivalen så det blir extra kul, säger han.

”Viktigt att den blir av”

Festivalen kommer att genomföras tack vare ett antal sponsorer. Men den kommer också att streamas på nätet.

– Det är viktigt att den blir av för hela Västervik, säger Magnus Johnson platsansvarig för Visfestivalen.

Men är det inte riskabelt att släppa in femtio personer med samhällsviktiga positioner från vården på samma plats?

– Den här ytan är ju inte jättestor men i vanliga fall tar vi in 700 sittande i själva grytan. Så det lär inte bli några problem och så är det ju utomhus dessutom, säger Magnus Johnson.

Festivalen betyder mycket för Västervik då hela staden lever upp under tre dagar. För många är det även höjdpunkten under sommaren i Västervik. Bland artisterna i år finns bland andra Jill Johnsson, Jack Vreeswijk och Toni Holgersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet