Micke Lång sjöng in våren från ett hustak i centrala Hultsfred. Foto: Hultsfreds kommun

Våren sjöngs in från taket i Hultsfred

Uppdaterad
Publicerad

Precis som på många andra platser blir det även i Hultsfred ett annorlunda vaborgsfirande i år. En musiker sjöng in våren från ett tak i centrala Hultsfred.

Det är musikern Micke Lång som anlitats av kommunen för att på torsdagseftermiddagen sjunga in våren på taket i Hultsfreds centrum.

– Nu när valborgsfirandet är inställt så ville vi ändå göra något för att sjunga in sköna maj. Det handlar om en spontan spelning med fyra eller fem låtar, säger Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef.

Bakom evenemanget står evenemangsgruppen som finns under kultur- och fritidsförvaltningen på Hultsfreds kommun. Syftet med taksången är att nå ut till så många som möjligt.

– Med tanke på att vi inte ska uppmana till folksamlingar så kommer vi inte uppge exakt var spelningen ska vara, men man kommer kunna lyssna via balkongen eller om man öppnar sitt fönster.

Även den pågående spontanmusiken med lokala musiker som dyker upp bland bostadshusen runt om i kommunen kommer fortsätta både denna och nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.