Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det fanns flera personer, både inom vården och polisen, som visste att 73-åringen hade tillgång till vapen trots en flerårig psykisk ohälsa. Foto: SVT

Varningssignalerna innan mordet på Teleborg i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Varningssignalerna fanns där länge – 73-åringen hade inget eget boende, han sov ofta i bilen och där förvarade han även några av sina hagelgevär. Det framkommer dessutom i förundersökningsprotokollet att både polis och sjukvård visste att han hade vapenlicens trots flera turer till psykiatrin. 

Rättegången mot 73-åringen som misstänks för mordet på en 71-årig man inleds på onsdagen i Växjö tingsrätt. Motivet handlar, enligt åtalet, om att 73-åringen ältade en husförsäljning som förstörde hans liv. Mordoffret var mäklare vid affären.

Sjukvården kände till att 73-åringen hade kvar sin vapenlicens trots att han sökt hjälp för sin depression och sitt psykiska mående under fem års tid.

Dödsskjutningen på Teleborg

Men polisen visste inget förrän två veckor innan själva mordet, då de av en slump hittade 73-åringen sovandes i bil på en parkering.

Hör SVTs reporter förklara vilka varningssignaler som fanns hos 73-åringen innan mordet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet