• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

10 av 43 tjänster ska försvinna, berättar vd Ulf Axelsson. Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Varsel på Växjös flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Nu varslar Växjö Småland Airport nära 25 procent av personalstyrkan.

– Prognosen för nästa år ser inte ljus ut, och då måste vi spara ner på kostnader och detta är en del, säger vd Ulf Axelsson.

Under torsdagen kom beskedet att Växjö Småland Airport varslar om uppsägning. 10 av 43 tjänster ska försvinna, vilket Smålandsposten var först med att rapportera om.

Just nu har Växjö Småland Airport två flyg i veckan. Enligt prognosen kommer flygningarna inte bli fler under hela hösten, även om Gdansk kommer ersätta Alicante som destination senare i höst.

– Corona har gjort att vi blev av med alla flygningar, även om det har kommit igång lite så har det inte kommit igång tillräckligt. Då måste vi anpassa oss, säger Ulf Axelsson.

Inget oväntat besked

Personalen har varit korttidspermitterad på 60 procent sedan i våras, och enligt Ulf Axelsson var dagens besked ingen överraskning för medarbetarna.

– De är bekymrade givetvis men förstår att vi måste göra någonting, alla har känt på sig det. Det ser inte ut att vända så snabbt som det först verkade utan det kommer ta flera år, säger han.

De fackliga förhandlingarna drar igång i slutet på nästa vecka och varslet berör alla personalgrupper på flygplatsen.

– Det gäller att hålla hoppet uppe. Det kommer vända, men det ligger lite längre bort än vad vi hade väntat oss. Nu kan vi bara anpassa oss efter rådande situation och göra det bästa av den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer