Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elias Svensson och Miranda Lundberg berättar om hur det känns för dem att vara på en fritidsgård som är anpassad för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Foto: Tobias Keller

Stort intresse för Västerviks fritidsgård för barn med funktionsvariation

Publicerad

I Västervik har kommunen valt att satsa på en fritidsgård för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvarianter. Fritidsgården har varit igång under våren och intresset för att komma dit har varit stort.

– Jag brukar vara här två gånger i veckan och det bästa är att spela Uno, säger Elias Svensson som är för första gången på en fritidsgård.

För att få vara på fritidsgården måste man vara mellan 11-16 år. Det krävs att man föranmäler sig eftersom det bara finns plats för åtta personer. Sedan öppningen i februari har det enligt personalen varit fullbokat.

– Det känns bra att vara här, man träffar nya kompisar, säger Miranda Lundberg, en de unga som valt att besöka fritidsgården.

Fritidsgården har öppet onsdagar och lördagar och är bemannad med tre fritidsledare.

Hör barnen berätta mer om fritidsgården i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västervik

Mer i ämnet