Förare från Västervik och Gnistorna 2016. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Västervik tar klivet upp till elitserien i speedway

Uppdaterad
Publicerad

Det har av ekonomiska skäl varit osäkert om Västervik speedway skulle tacka ja till elitserieplatsen efter att ha vunnit allsvenskan i speedway. Efter flera styrelsemöten har klubben nu bestämt sig för att tacka ja.

– Det här är väldigt roligt. Vi har en lång tradition av speedway och vi har en bra arena att köra på, säger Morgan Andersson, sportchef i Västervik Speedway.

”Täta möten”

Dagens beslut har föregåtts av många möten för styrelsen i Västervik Speedway. Men det var alltså under torsdagsmorgonens möte som beslutet slutligen togs – nästa säsong kör Västervik elitserien i speedway.

– Vi har haft täta möten där vi diskuterat igenom detta om hur vi ska göra. Vi har inte velat ta några ekonomiska risker genom att köra elitserien, så därför har det tagit tid att komma fram till ett beslut, säger Morgan Andersson.

Morgan Andersson är sportchef i Västervik speedway. Foto: Clary Kroon/SVT

Marknadsgrupp ska säkra sponsorer

Morgan Andersson förklarar att det krävs ”helt andra pengar” att köra elitserien jämfört med allsvenskan.

Nu har styrelsen satt ihop en marknadsgrupp, bestående av 15-20 personer, som aktivt ska jobba för att säkra upp samarbetspartners och sponsorer. Enligt sportchefen är det kända personer från kommunen med stora nätverk som ingår i gruppen.

– Det känns bra att ha fått ihop den här gruppen. Så nu känner vi oss redo för steget upp till elitserien, säger Morgan Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.