Foto: Arkivbild SVT

Västervik utsett till bästa mellanstora sjukhus – igen

Publicerad

Dagens medicin har utsett Västerviks sjukhus till bästa mellanstora sjukhus i landet.

I kategorin mellanstora sjukhus jämförs sjukhus som har akutsjukvård dygnet runt med förlossning. Här är alltså Västervik bäst i landet. Det är tredje gången på fyra år de får utmärkelsen som delas ut av tidningen Dagens medicin . Västerviks sjukhus håller enligt mätningen en jämn kvalitet inom de flesta områdena

– Som många andra sjukhus har vi brist på personal, men att trots det kunna prestera goda resultat känns otroligt roligt. Att vi har styrkan att kunna hänga i att personalen ger goda resultat varje dag, de är väldigt duktiga, säger Henrik Holmberg sjukhuschef i Västervik.

Henrik Holmberg är sjukhuschef i Västervik. Foto: Anne Torvinen

Flera styrkor

Henrik Holmberg säger att han är stolt över punkterna där Västervik har gott omdöme, bland annat tillgängligheten, att de snabbt kan ta emot patienter på akutmottagningen. I de olika placeringarna ligger Västervik etta vad gäller tillgänglighet och patientenkäter. Tvåa på överbeläggningar och trea på trycksår, skriver tidningen.

Priset delas ut under onsdagen.

– Det är jätteroligt att få gotta sig åt detta fantastiska resultat. Men arbetet framåt fortsätter och man får vara ödmjuk för de förbättringar som ska göras, men i dag får vi bara vara stolta, säger han.

Oskarshamn tvåa

På andraplats i samma kategori hamnar Värnamo sjukhus. Centrallasarettet i Växjö finns inte med bland de tolv bästa i den här mätningen.

Oskarshamns sjukhus har flera gånger vunnit kategorin mindre sjukhus, men blir i år omkörda av Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm, här är det sjukhus som har öppen akutmottagning dygnet runt men saknar förlossning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.