Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Lindgren talar ut om depressionen. Foto: Bildbyrån

Speedwaystjärnan Fredrik Lindgren pausar säsongen efter andnöd – tungt avbräck för Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Västerviks speedwaystjärna Fredrik Lindgren måste pausa säsongen på grund av hälsoproblem. Det beskedet kom bara dagar innan toppderbyt i elitserien mot Smederna från Eskilstuna. 

På söndagskvällen meddelade Västerviks stjärnförare Fredrik Lindgren att han tar en paus från speedwayen.

På sin facebooksida förklarade Lindgren, som de senaste åren lidit av postcovid och depressioner, varför.

”Efter konsultation med en läkare har vi beslutat att lägga vår tävlingssäsong på paus under de kommande veckorna. Förra året slutade för mig i förtid efter att ha kämpat med postcovid och dess symtom. Under de senaste veckorna har dessa symtom på Dyspné (andnöd, reds anm) återkommit”, skriver Fredrik Lindgren.

”Blir av med världsförare”

För hans klubb Västervik är tappet av sin stjärnförare förstås ett stort bakslag.

– Självklart, bli man av med en världsförare som Fredrik Lindgren så är det klart att det slår mot alla lag, men vi får försöka hantera detta så bra vi bara kan, säger lagledaren för Västervik speedway Morgan Andersson.

I inlägget på Facebook skriver Fredrik Lindgren att han hoppas på att återhämta sig och att han vill börja tävla igen och avsluta säsongen. Lindgren tävlar för Västervik Speedway och även för det polska laget Częstochowa.

SVT Småland har sökt Fredrik Lindgren för en intervju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.