På Ölands djurpark byggs vattenlandet nu om för att kunna öppna för fler än 50 personer, berättar parkens verksamhetsansvarig Richard Berglund. Foto: Ellen Jöhnsson/SVT

Ölands djurpark bygger om vattenland för att kunna öppna

Publicerad
För ett par veckor sedan kom beskedet att begränsningen om max 50 personer på landets nöjesfält och vattenland kommer ligga kvar över sommaren. Nu anpassar Ölands djurpark sitt vattenland för att kunna släppa in fler än 50.

– Vi har fått klartecken för att vi får öppna för fler om vi stänger ner våra ruschbanor. Då gäller samma regler för oss som för kommunala bassänger, säger verksamhetsansvarig Richard Berglund.

I simhallar och i bassänger för motionssim gäller nämligen inte begränsningen om max 50 besökare, utan där får verksamheten släppa in fler besökare förutsatt att det finns tillräckligt med utrymme för att kunna hålla avstånd till varandra.

– Då får vi släppa in så många som vi kan garantera säkerheten för. På vårt område handlar det om cirka 500-600 personer, säger han.

”Det är ruschbanorna som är grejen”

Vattenattraktionernas uppgångar sätt nu igen och ruschbanornas nedfarter blockeras med förhoppningen om att parkens badland ska kunna öppna inom kort.

– I kostnad handlar det mest om arbetstid, det tar tid och det ska göras. Det ska vara säkert och man ska inte kunna rucka på det hur mycket man än försöker, säger Richard Berglund.

Kommer någon vilja bada där om det inte finns några ruschbanor och vattenattraktioner?

– Vi räknar inte med någon större invasion av besökare, det är ju ruschbanorna som är grejen. Det är mest för att våra stugby-gäster och kringliggande campinggäster ska kunna gå och svalka sig, säger han.

Nöjesparken kommer förbli stängd

Parkens nöjesfält kommer däremot förbli stängd under resten av sommaren, såvida inte nya direktiv kommer från regeringen.

– Det kostar för mycket. Vi har försökt göra mini-tivoli, men hur säkert vi än försöker göra det med handsprit och desinficering så är det inte ekonomiskt försvarbart att öppna för 50 personer minus personal, säger Richard Berglund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet