Foto: SVT

Vattenpalatset Kaskad ska lappas och lagas

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen föreslog Tingsryds kommuns arbetsutskott att de akuta skadorna på badanläggningen Kaskad ska åtgärdas.

Vattenpalatset Kaskad i Tingsryd har skador som skulle behöva renoveras för minst 15 miljoner kronor, det visar en rapport från ett konsultbolag.  

Nu föreslår utskottet att de mest akuta skadorna ska lagas för att inte förvärras eller drabba gästernas säkerhet. 

Tingsryd

Ska hålla minst fem år

Det kommunala bolaget Tingsryds Utveckling och Fastighets AB, TUFAB,  som är ägare till badet föreslås komma in med förslag om finansiering för renoveringen. TUFAB ska också leverera en handlingsplan för att badanläggningen ska hålla minst fem år framåt i tiden som är den tid som kommunen har avtalat med hyresgästen Medley. 

– Vi har och kommer att åtgärda de mest akuta åtgärder som krävs för att verksamheten skall fungera. Dels på kort sikt, men även på fem års sikt. Då får vi lite tid på oss för att avgöra vad vi behöver göra ur ett mer långsiktigt perspektiv, säger Mikael Jeansson, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande. 

Kommunstyrelsen kommer att ta ställning till utskottets förslag på det ordinarie sammanträdet den 26 november. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet