Landslagsspelaren Anna Anvegårds Växjö DFF tippas få det svårt i årets damallsvenska Foto: Bildbyrån

Växjö DFF bottentippade – ”Det är tändvätska”

Publicerad

På lördag är det premiär för Damallsvenskan och Växjö DFF tippas hamna längst ner i tabellen.

Under torsdagen samlades spelare och tränare från Damallsvenskan för att möta media. Inför upptaktsträffen hade Damallsvenskan anordnat en omröstning om vilket lag som tar hem förstaplatsen. Växjö DFF fick minst antal röster i omröstningen.

Det ska dock sägas att det inte var så många som röstat, så jag vet inte hur tillförlitlig undersökningen är, säger Växjös sportchef Frida Andersson.

Växjö

Trots invändningarna mot omröstningens vetenskaplighet har Frida Andersson ingenting emot de låga förväntningarna.

100 gånger pengarna

Vi var underdogs förra året när vi var nykomlingar och vi kommer att fortsätta vara underdogs i år nu när media tippat att vi är ett bottenlag. Det är extra tändvätska för våra ledare och spelare.

Man får 100 gånger pengarna om man satsar på att ni vinner. Hur ser du på det?

Det har nog aldrig varit så svårt att tippa Damallsvenskan som i år. Det är sju matcher, sedan öppnar transfer-fönstret. Det finns ingen som vet hur lagen kommer att se ut till hösten. Jag tror att tabellen kommer att ändras kraftigt då. Men 100 gånger pengarna är bara att tacka och ta emot – julklapparna är räddade.

Frida Andersson, sportchef Växjö DFF Foto: SVT

Tappar fokus

Enligt Frida Andersson är lagets största utmaning inför säsongen att höja sin lägstanivå.

Vi tappar fokus ibland och förlorar matcher som vi inte ska förlora.

Vilka är era styrkor?

Vi har individualister som håller världsklass när de är på topp, plus att vi har många lagspelare. Det är ganska unikt att man har det i ett fotbollslag.

Har flera överraskningar

Frida Andersson har höga förväntningar och menar att laget har flera överraskningar för sina motståndare.

Det är vissa delar som vi har förbättrat. Jag tror att årets upplaga av Växjö DFF kommer att bli riktigt intressant. Jag kommer inte att bli förvånad om jag måste köpa in guldhattar till laget i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet