Foto: TT

Växjö DFF hoppas sålda stjärnorna ska rädda elitlicensen

Publicerad

I mitten av augusti släppte man landslagsstjärnan Anna Anvegård till Rosengård, och nu har den nigerianska landslagsbaken Osinachi Ohale sålts till spanska CD Tacon. Förhoppningsvis ska försäljningen av stjärnorna rädda klubbens trasiga ekonomi, det säger Jonny Lindman, ordförande för den nytillsatta sportgruppen.

2017 var det bara mungiporna uppåt i Växjöklubben. Man hade dansat sig upp i Allsvenskan och hade flera blivande stjärnor i truppen. Målet var att spela i champions laegue redan 2020.

Två år senare går klubben igenom ett ekeonomiskt stålbad. Tränaren har hoppat av och sportchefen har fått lämna, och klubben har tvingats sälja sina två stora stjärnor.

Nej vid elitansökan

Just försäljningen hoppas ordföranden för klubbens nya sportgrupp ska bli räddningen.

– Försäljningen betyder två saker. Vi får snabbt likvidtillskott till kassan, men vi visar också för alla sponsorer att vi menar allvar, att vi vill ta oss ur en knepig ekonomisk situaton, säger Jonny Lindman.

Ekonomin har varit ett akut problem. Vid första ansökan fick man nej till ny elitlicens vilket skulle betyda att man blev utkastade ur allsvenskan. Nu hoppas Jonna Lindman att det ska bli ett positivt besked.

– Vi kan inte missa en gång till, det ska finnas ett positivt eget kapital i föreningen.

Sänkta ambitioner

Ambitionerna om Champions League 2020 finns inte heller kvar. Nu handlar det om att landa på fötterna igen.

– Visst har det ändrats, först ska ekonomin gå ihop, sen får vi titta på det sportsliga, man kan väl säga att tidigare styrelse har haft lite för bråttom, säger Jonny Lidman.

Vad säger ni till dem som säger att försäljningen av era stjärnor är början på slutet för Växjö DFF?

– Tvärtom, detta ger oss förutsättningar att fixa det. Vi har sex matcher kvar och går det som vi tänkt så håller vi oss kvar, sen kan vi börja titta på nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet