Växjö DFF:s stora underskott – hot mot elitlicensen 2020

Publicerad

Växjö DFF gick minus med hundratusentals kronor under 2018, och nu riskerar de att inte få någon elitlicens för säsongen 2020. Men föreningen har redan börjat vidta åtgärder och avgående ordförande Ove Dahl har goda förhoppningar om att de ska lyckas.

För att laget ska få sin elitlicens krävs att det egna kapitalet är plus eller noll, men Växjö DFF:s resultat för 2018 visar drygt 700 000 kronor minus, rapporterar Smålandsposten. Sammanlagt har föreningen just nu ett negativt eget kapital på 563 000 kronor.

– Minussiffrorna beror på att vi inte nådde upp till de budgeterade intäkterna på sponsorsidan och sen inte hann dra ner på kostnaderna i motsvarande grad, säger föreningens avgående ordförande Ove Dahl till SVT Nyheter Småland.

Bolagisering kan rädda DFF

Växjö DFF har elitlicens för säsongen 2019, men i och med de ekonomiska problemen kan licensen för år 2020 nu vara i fara. Men Ove Dahl berättar att man beslutat att gå vidare med planerna på att bolagisera elitverksamheten, något som han menar skulle kunna rädda Växjö DFF:s ekonomi.

– Vi sonderar just nu och ser om det finns ett intresse. Om vi bildar ett bolag där föreningen äger 51 procent av aktierna och sedan går ut med 49 procent på marknaden kan vi plocka in kapital till föreningen på det sättet, säger han.

Är ni oroliga för att bli av med elitlicensen?

– Man kan aldrig vara hundra procent säker, men efter de kontakter vi haft med tänkbara intressenter så känns det bra. Vi har goda förhoppningar om att lyckas med detta, säger Ove Dahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet