Det finns många badplatser att välja på om man vill ta ett dopp. Foto: TT

Växjö har flest badplatser i landet

Uppdaterad
Publicerad

Nu till helgen ser det ut att bli lite varmare väder så det kanske är dags för ett bad. Det finns många badplatser runt om i landet och för den som bor i Växjö kommun finns flest badplatser i landet att välja på.

Statistiken från SCB, Statistikmyndigheten, bygger på rapporteringar som kommunerna själva gjort till Havs- och vattenmyndigheten. Kommunerna har totalt rapporterat in drygt 2500 badplatser. 

I Växjö kommun finns hela 43 badplatser, vilket alltså är flest i landet. Därefter kommer Stockholm med 37 badplatser och sedan Norrtälje och Västervik med 32 badplatser vardera.

Växjö

Kallt i vattnet

Men den som nu vill ta ett dopp får inte vara allt för kräsen när det gäller badtemperaturen. I till exempel Växjösjön Kampen var det vid den senaste uppmätningen den 8 juli 18,5 grader i vattnet och på Lysingsbadet i Västervik är den aktuella badtemperaturen 14,2 grader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet