Foto: SVT

Här spelar ungdomarna rockmusik i sommar

Publicerad

Växjö kommun kommer under hela sommaren att bjuda på olika aktiviteter för barn och ungdomar i åldern 6-15 år. Då kan man testa fiske, hästridning, hälsa på djur på 4H-gården, spela biljard med ett proffs, titta på utomhusbio eller spela musik.

Det är ett statligt bidrag från Socialstyrelsen som ligger till grund för att man kan erbjuda de olika aktiviteterna runt om i Växjö kommun under sommaren. De olika platserna där man har möjlighet att delta i ”Aktivt Lov” är Araby, Braås, Centrum, Lammhult och Teleborg. 

På Romvallen i Teleborg centrum visas till exempel fotbolls-VM på storbildsskärm och där bjuds det också på grillad korv.

På Romavallen bjuds det på grillkorv när Sverige spelar under VM. Foto: Martin Heppich

– Man kan väl säga att det är en samverkan mellan Växjö kommun och Växjö bostäder i hopp om att skapa trygga mötesplatser under sommaren för barn och ungdommar, och i år tar vi det ett snäpp till, säger Martin Charin som är fritidsledare.

Men det finns många aktiviteter att delta i. Någon som valt att ägna sig åt att spela musik i BG Bandcamp är keyboardisten Clara Norlin.

– Hittills går det jättebra. Det är jättekul, säger Clara Norlin som är i full gång med att riva av ett alster ifrån det gamla Seattle-bandet Nirvana. 

– Det har varit bra och ett stort intresse. Vi har ungefär åtta deltagare varje vecka här säger, Johan Runesson som är gitarrlärare på kulturskolan och en av ledarna för BG Bandcamp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.