Kommunalråd Per Schöldberg (C) är nöjd efter onsdagens möte med polisledningen i Region syd. Foto: SVT

Växjö kommun och polisen är överens om situationen i Araby

Publicerad

Växjö kommun och polisledningen i Region syd har nu en gemensam målbild för arbetet med situationen i stadsdelen Araby i Växjö. ”Jag är mycket nöjd med mötet där vi slagit fast att vi har samma syn för vad som krävs i området framöver”, säger kommunalrådet Per Schöldberg (C) efter onsdagens möte med polisen.

Tidigare i höstas skrev tre kommunalråd i Växjö ett gemensamt brev till polisen i Region syd om situationen i Araby och att de krävde ett möte med polisledningen. Orsaken var att kommunen hade fått indikationer på att polisen inte längre prioriterade området lika mycket som tidigare.

Men efter onsdagens möte mellan kommunledningen och polisledningen är kommunalrådet Per Schöldberg (C) nöjd.

– Vi har en bra anda i våra diskussioner och är överens med polisen om trygghetsarbetet i Araby, hur viktigt det är även framåt, säger han.

”Gemensam målbild”

Kommunalrådet understryker att det viktigaste från mötet är att polisen och kommunen har en gemensam målbild av vart arbetet med situationen i Araby ska leda.

– Målet är att Araby inte längre ska behöva klassas som ett högprioriterat område av polisen, säger han.

Regelbundna möten

Per Schöldberg är inte längre orolig för att polisen skulle ha nerprioriterat stadsdelen, utan tycker att det är bra att det fram till år 2020 ska bli än fler poliser i staden och i området. Och på onsdagens möte beslutade kommunen tillsammans med polisen att följa upp situationen regelbundet.

– Från och med nu ska vi ha löpande möten med polisledningen en gång i halvåret om situationen, säger Per Schöldberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer