– Elsparkcyklarna hanteras enligt parkeringslagstiftningen och vi kommer därmed att plocka bort felparkerade elsparkcyklar. Företaget ska betala 500 kronor/styck för varje omhändertagen cykel annars skrotas de, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef i Växjö kommun. Foto: SVT

Växjö kommuns oro inför snöröjningen i vinter – elsparkcyklar

Uppdaterad
Publicerad

Elsparkcyklar som placerats ut i Växjö fortsätter att skapa bekymmer på Växjö kommun. Inför vintern finns en oro för att snöröjare ska tvingas hoppa in och ut ur fordonen för att flytta på elsparkcyklarna.

– Det sämsta scenariot hade ju varit att våra snöröjare får hoppa in och ut ur hytten varannan meter för att flytta på en sparkcykel, det är ju totalt ogörligt, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på Växjö kommun.

Nästa vecka är ett möte planerat mellan elsparkcykelföretaget och Växjö kommunen, där förhoppningen bland annat är att hitta en lösning inför vintern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsparkcyklar i Växjö

Mer i ämnet