Bronskvinnorna vid Växjö konsthall. Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Växjö konsthall flyttas till Smålands museum

Publicerad

Växjö konsthall kommer framöver inhysas i orgelsalen på Smålands museum. Beslutet fattades under onsdagen av kultur- och fritidsnämnden.

– Flytten innebär nya förutsättningar för konsthallens verksamhet, och vi kommer att behöva tänka i nya banor och göra saker annorlunda än tidigare. Det kommer finnas både möjligheter och begränsningar att ta hänsyn till när verksamheten ska starta upp i ett nytt sammanhang, säger Filippa de Vos, chef för Växjö konsthall, i ett pressmeddelande.

Orgelsalen ligger på andra våningen i museibyggnaden från 1885 och har utsikt över museiparken. Innan konsthallens verksamhet kan flytta in så kommer salen renoveras för att tillåta mer ljusinsläpp, enligt Växjö kommun.

Ett formellt godkännande från Kulturparken återstår innan planerna kan sättas i verket.

– Det känns bra att vi i dialog med Kulturparken har landat i en gemensam lösning som vi tror på och där vi alla ser att det finns många intressanta samverkansmöjligheter, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer