Växjö Lakers arenabolag stämde Länsförsäkrningar på nästan fem miljoner kronor. Nu tvingas de betala 300 000 för rättegångskostnader. Foto: SVT

Växjö Lakers förlorade miljontvist – tvingas betala försäkringsbolaget

Uppdaterad
Publicerad

I oktober förra året stämde Växjö Lakers arenabolag sitt försäkrningsbolag Länsförsäkringar. Stämningen gällde en tvist om ersättning för förlorade inkomster i samband med nedstängningen under pandemin. Nu har tingsrätten sagt sitt – och Lakers står som förlorare.

Växjö Lakers arenabolag ville ha ersättning för inställda matcher på grund av pandemin, eftersom försäkringen de har tecknat omfattar smittavbrott, men försäkringsbolaget höll inte med.

Länsförsäkrningar menade att försäkringen bara gällde åtgärder riktade direkt mot arenan i samband med smitta, och eftersom nedstängningen var generell i samhället så skulle inga pengar betalas ut.

Nu har tingsrätten avgjort tvisten, och Växjö Lakers står som förlorare.

Ska betala 300 000

I stället för att inkassera närmre fem miljoner kronor ska Växjö Lakers nu betala försäkrningsbolagets rättegångskostnader på drygt 300 000 kronor.

Beslutet kan överklagas till Göta hovrätt, som då först ska fatta beslut i frågan om prövningstillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.