Växjö Lakers vann premiären på straffar

Efter att i första perioden legat under med 1-2 lyckades Växjö Lakers vända matchen som till slut ledde till förlängning. När de fem övertidsminuterna var avklarade återstod straffar och där gick Växjö segrande ur striden.

Efter att ha legat under i första perioden lyckades Växjö Lakers nio minuter in i den andra perioden genom Janne Pesonen kvittera till 2-2. Tio minuter senare tog Växjö sedan ledningen genom Joel Persson och höll i den perioden ut.

I tredje perioden lyckades Brynäs kvittera och resultatet var åter jämt och stod sig perioden ut. Förlägningen blev sedan mållös och Växjö kunde avgöra på straffar och där med vinna premiärmatchen i SHL.