Här lappar Växjöpolisen i badgästernas parkeringskaos

Uppdaterad
Publicerad

Bilar som står felparkerade intill badplatser har blivit ett problem i sommarhettan. Felparkerade bilar förhindrar bland annat räddningstjänsten från att komma fram vid en eventuell olycka. Polisen i Växjö får ibland rycka ut och bötfälla förare till felparkerade bilar.

I samband med det fina vädret har badplatserna runt om i Växjö varit fulla med besökare. Konsekvensen av det har blivit att vissa badgäster parkerat lite överallt – vilket kan skapa problem för räddningstjänstens utryckningsfordon.

– Det är stora fordon som ska ta sig fram vid en olycka och om en bil står i vägen blir det svårt att komma förbi, säger Stefan Ingö som är polis i Växjö.

Det är vanligtvis kommunens ansvar att bötfälla förare till felparkerade bilar, men när de inte hinner med och läget är kritiskt så axlar polisen den uppgiften.

– Det kan vara så att räddningtjänsten hör av sig om att det är kaos med felparkerade bilar och då åker vi ut och gör en kontroll, säger Stegan Ingö.

Lära dem en läxa

Varför polisen gör detta är för att förare inte ska upprepa förseelsen igen men också för att andra förare inte ska haka på och felparkera på samma sätt på den aktuella platsen.

– Många gånger är det så att om man ser en bil felparkerad och den inte har fått en ordningsbot så tänker folk att de kan göra samma sak.

Stefan Ingö är polis i Växjö. Foto: SVT

Se klippet för att se en av polisens kontroller vid Araby badplats tidigare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.