Sverigedemokraterna har vänt i frågan att lämna EU. Foto: TT

SD-politiker från Växjö lämnar partiet efter vändning i EU-frågan

Publicerad

Sverigedemokraten Gustav Pettersson i Växjö lämnar partiet i protest. Detta efter att Sverigedemokraterna vänt i EU-frågan och beslutat att de inte längre vill lämna.

– Det var ett löfte från SD inför valet och när de vände utan att ha någon intern debatt om det kände jag att det inte gick att företräda ett sådant parti längre, säger Gustav Pettersson till Smålandsposten

Gustav Pettersson sitter som ledamot i byggnadsnämnden, och som ersättare till kommunfullmäktige kommer inte att lämna sina politiska uppdrag inom kommunpolitiken i Växjö, utan kommer sitta kvar som politisk vilde, något som Smålandsposten var först med att rapportera om.

– Jag sitter kvar för att jag blev inröstad för att vi skulle gå ut ur EU. Att hoppa av för att SD inte håller sitt ord skulle jag känna som ett svek mot väljarna. Jag är förste ersättare i fullmäktige så om någon av de andra lämnar sin plats får jag den. Då har jag en plattform för att uttrycka mina åsikter om EU som styr väldigt mycket av besluten som tas runt om i landet, säger Gustav Pettersson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet