Foto: APP Properties bild av ICON Växjö

Växjös högsta hus nominerat till Årets bygge 2019

Publicerad

Jättebygget i Växjö, ICON Växjö, är nominerat till Årets bygge 2019. ”Det är ett väldigt annorlunda projekt och vi har satsat mycket på att få till ett koncept som gör huset levande” säger Henrik Swan VD APP Properties som är fastighetsutvecklaren bakom bygget.

ICON Växjö är i dag Växjös högsta hus, 37 000 kvadratmeter stort rymmer det sammanlagt 260 lägenheter. Huset innehåller också ett gymnasium, skybar, kontorsytor, spa och bad. Byggets stod klart hösten 2018.

– Det är ett väldigt annorlunda projekt och vi har satsat mycket på att få till ett koncept som gör huset levande. Det är i snitt 2 000 personer som rör sig i huset varje dag och det finns en massa saker som bidrar till att förenkla deras vardag, säger Henrik Swahn i ett tpressmeddelande.

Varje år nomineras totalt 20 projekt där det tävlas i kvalitet, samarbete, ekonomi och form.

– Det är stort för Växjö och det tror jag har gett en yrkesmässig stolthet för alla inblandade i projektet. Liknande koncept finns på andra platser i världen och det har visat sig att även växjöborna gillar upplägget. Vi är självklart otroligt stolta och glada över att vara nominerade till Årets bygge 2019. Det är många som har varit en del i skapandet av ICON och jag hoppas att det är många som delar vår glädje över nomineringen. En sån här grej får man vara med om en gång i livet, säger Henrik Swahn.

Vinnaren utses av en expertjury och presenteras på Årets bygge-galan den 26 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.