Foto: APP Properties bild av ICON Växjö

Växjös högsta hus nominerat till Glaspriset 2020

Uppdaterad
Publicerad

Det L-formade Iconbygget i Växjö är en av 14 nominerade till årets Glaspris 2020. Priset delas ut av Glasbranchföreningen i slutet av april och fram till dess är det fritt fram att rösta på det bygge man vill se som vinnare av Sveriges bästa glasbyggnad 2020.

Totalt är 14 byggprojekt nominerade till priset där hela eller delar av byggnaden ska vara av glas och Iconbygget i Växjö är en av de nominerade. Byggnaden är Växjös högsta och har totalt 19 våningar och är 67 meter högt.

Byggnaden invigdes i november 2018 och innehåller förutom 260 bostäder en skybar, gym, spaavdelning, utepool, kontorsytor och en gymnasieskola.

Fram till och med den 23 april kan man rösta på det bidrag man vill ska vinna Glaspriset 2020. Vinnaren avslöjas i samband med Nordbygg 2020 i Stockholm som hålls mellan den 21-24 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet