Växjös supportrar intog Globen

Runt 1000 Växjöfans tog sig till Stockholm och Globen för Vipers SM-final mot Falun

När lagen marscherade in på planen hissades banderollen med texten ”Tillsammans skapar vi historia”

Supportern Andreé Gustafsson är initiativtagaren till läktararrangemanget som blev verklighet efter en insamling på nätet.

– Det var en grym känsla. Spelarna såg det och fansen såg det. Jag tror alla uppskattade grejen, säger han till SVT Nyheter Småland.

Vipers kan bli historiska idag när de för första gången spelar SM-final. Motståndet står rutinerade Falun för som av många ses som en favorit.

Men under serien så är Växjölaget obesegrade mot just Falun. Båda mötena dem emellan har slutat med seger för Vipers.

Vipers chocköppnade

15 minuter in på första perioden gjorde Vipers 1-0. Målgörare Jesper Sankell. Bara sekunder efter stod det 2-0 på resultattavlan. Denna gången var det André Andersson som hittade målet.

– Stämningen är riktigt bra. Alla bara skriker och jublar. Vipers har startat riktigt bra. Vi diskuterade innan matchen att 2-0 efter första skulle vara drömmen, säger Andreé Gustafsson.

Den drömmen blev faktiskt sann.

Men i början på andra perioden reducerade Falun till 1-2. Fem minuter in på perioden kom kvitteringen, 2-2 av Simon Palmén.

Vipers André Andersson blev tvåmålsskytt när laget återigen tog ledningen med 3-2.

Innan periodens slut hade dalalaget både kvitterat och tagit ledningen med 4-3.

Vipers kom tillbaka i tredje och Markus Jonsson fixade 4-4.

När det återstod dryga tio minuter avgjorde Faluns stjärna Alexander Galante Carlström med sitt 5-4-mål. Guldet hamnade tillslut i Dalarna.